SAVRŠEN SPOJ MESA I KROMPIRA: Probajte ovaj starinski recept za preukusnu musaku, od nje nema bolje

Novosti online

26. 09. 2024. u 07:00

Savršen spoj mesa i krompira, spremite omiljeni domaći specijalitet koji vraća u detinjstvo.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g krompira
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 k. k. aleve i tucane paprike
  •  biber
  • so 
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka (200 g)
  • 50 ml mleka
  • ulje

Priprema:

Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu i tucanu papriku, biber i sve izmešati. Krompir očistiti, oprati i iseći na listiće.

U uljem podmazan pleh za pečenje ili u vatrostalnu posudu poređati pola krompira pa dodati mleveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira. U odvojenu činiju staviti pavlaku jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira, pa staviti u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni C. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni.

(Still)

Pogledajte više