GURMANLUK ZA PETICU: Preukusne teleće šnicle u vinu

Novosti online

19. 09. 2024. u 13:14

Teleće šnicle su uz dodatak vina i bujona mnogo sočnije.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6-7 velikih telećih šnicli, prepolovljenih
  • 170 g belog brašna
  • 2 jajeta
  • ½ kašike mešavine suvih začina
  • Ulje
  • 3-4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike sitno iseckanog peršuna
  • 200 ml crnog vina
  • 200 ml goveđeg bujona

Priprema:

Za teleće šnicle, u srednjoj posudi za mešanje umutite jaja i pomešajte sa mešavinom suvih začina. Sipajte brašno u drugu posudu za mešanje srednje veličine. Zagrejte veliku količinu ulja u velikom, dubokom tiganju, na visokoj tepmeraturi. Zagrejte rernu na 250 °C.

Svaku polovinu šnicle prvo umočite u brašno, a zatim u jaja. Pažljivo stavite u tiganj. Pržite i okrenite nakon dva minuta. Nakon otprilike 4-5 minuta, isključite vatru i izvadite šnicle iz tiganja.

U vatrostalnoj posudi složite šnicle u redove. Između svakog reda poređajte beli luk i peršun. Nakon toga, meso ravnomerno prelijte crvenim vinom i nakon toga goveđim bujonom. Pokrijte posudu i stavite u rernu. Pecite pokriveno 20 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.

Pogledajte više