RIŽOTO SA PEČURKAMA: Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive

Novosti online

18. 09. 2024. u 12:41

Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 40 g putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 600 g pečuraka
  • 1 šolja  pirinča
  • 1 šolja belog vina
  • oko pola l supe (može od kocke)
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • 50 g rendanog parmezana 
  • peršun

Priprema:  

Puter zagrejte sa maslinovim uljem, pa dodajte seckane lukove. Propržite dok ne postane staklast. Dodajte očišćene pečurke, zatim i prstohvat soli, pa smanjite temperaturu i pržite uz često mešanje. Kad pečurke puste sokove i tečnost uvri, dodajte pirinač. Promešajte da se sastojci dobro sjedine, pa sipajte vino. Smanjite još temperaturu pa polako dinstajte, i dodajte supu, uz često mešanje. Kad dobije teksturu rižota posolite i pobiberite, pa dodajte prstohvat majčine dušice. Na kraju, skinite sa ringle i dodajte rendani sir. Dobro izmešajte, pa pospite seckanim peršunom. Prijatno!

Pogledajte više