RIŽOTO SA PEČURKAMA: Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive
18. 09. 2024. u 12:41
Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast.
Sastojci:
- 40 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600 g pečuraka
- 1 šolja pirinča
- 1 šolja belog vina
- oko pola l supe (može od kocke)
- so
- biber
- majčina dušica
- 50 g rendanog parmezana
- peršun
Priprema:
Puter zagrejte sa maslinovim uljem, pa dodajte seckane lukove. Propržite dok ne postane staklast. Dodajte očišćene pečurke, zatim i prstohvat soli, pa smanjite temperaturu i pržite uz često mešanje. Kad pečurke puste sokove i tečnost uvri, dodajte pirinač. Promešajte da se sastojci dobro sjedine, pa sipajte vino. Smanjite još temperaturu pa polako dinstajte, i dodajte supu, uz često mešanje. Kad dobije teksturu rižota posolite i pobiberite, pa dodajte prstohvat majčine dušice. Na kraju, skinite sa ringle i dodajte rendani sir. Dobro izmešajte, pa pospite seckanim peršunom. Prijatno!
Pogledajte više