RUČAK ZA DANAS: Teletina sa pavlakom i bosiljkom, prava kombinacija za savršen i brz obrok
13. 09. 2024. u 07:00
Treba iskoristiti začine koji daju lepu aromu ručku. Danas vam predlažemo ukusan recept i verujemo da ćete mu se vraćati stalno.
Sastojci:
- 600 g teletine
- 250 ml pavlake za kuvanje
- bosiljak
- so
- biber
- suvi biljni začin
- peršun
- ulje
Priprema:
Meso isecite na deblje šnicle, svaku blago posolite, pa spustite na vrelo ulje. Pecite po par minuta sa obe strane. Izvadite proprženo meso na tanjir, a u isto ulje stavite pavlaku i bosiljak i mešajte dok se ne zgusne. Pobiberite, stavite suvi začin i smanjite temperaturu. Vratite šnicle i dokuvajte još par minuta da se pavlaka ravnomerno rasporedi i upije. Na kraju pospite seckanim peršunom i poslužite toplo, uz prilog po želji.
Pogledajte više