PAPRIKAŠ OD TIKVICA I KROMPIRA: Lagano, posno i dijetalno jelo

Novosti online

11. 09. 2024. u 08:00

Paprikaš od tikvica možete spremiti za samo pola sata. Reč je o izuzetno hranljivom jelu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine, isečene na komade veličine zalogaja
  • 450 g belog krompira, isečenog na kockice
  • 400 g oljuštenog paradajza, isečenog na kocikice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
  • 2 stabljike celera, iseckane na komadiće
  • 1 crvena paprika, iseckana na komadiće
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica sušenog origana
  • ¼ kašičice tucane ljute papričice
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 350 ml  vode
  • 6-8 listova svežeg bosiljka, iseckanih
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi i dodajte luk, celer i crvenu papriku. Dinstajte 6-8 minuta dok povrće ne omekša.

Umešajte beli luk, sušeni origano i ljutu papričicu i kuvajte još minut dok ne zamiriše.
Zatim umešajte paradajz pastu i nastavite da kuvate još minut.
Dodajte krompir, tikvice, seckani paradajz i vodu. Promešajte i poklopite. Kuvajte sve dok povrće ne omekša.
Na kraju dodajte svež bosiljak, začinite po ukusu i poslužite s integralnim hlebom.

(lepotaizdravlje)

Pogledajte više