RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA: Piletina sa terijaki sosom osvojiće vas na prvi zalogaj

Novosti online

06. 09. 2024. u 11:40

Piletina je često pravi izbor kada je reč o mesu i onom najobilnijem obroku. Terijaki piletina je popularno jelo za čiju pripremu nije potrebna posebna veština, jer je recept jako prost.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 650 g piletine
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka

za sos:

  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • 100 ml soja sosa
  • malo vode
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1 čen belog luka
  • susam

Priprema:

Beli luk sitno iseckajte, pa pomešajte sa svim sastojcima za terijaki sos. Potrudite se da nema grudvica od kukuruznog brašna i da se lepo spojilo sa soja sosom.

Zagrejte ulje u tiganju. Piletinu isecite na željene komade, mada je preporuka da oni budu sitniji. Meso ubacite u tiganj i pržite nekih 10 minuta ili sve dok skroz ne omekša. Dodajte mu posle toga sitno seckan beli luk i po želji može đumbir, pa promešajte da se svi ukusi dobro spoje. 

Posle toga ubacite terijaki sos i mešajte dok se sve ne zgusne. Po želji, možete dodati bareni brokoli. Na kraju, kada se sve lepo sjedinilo i spremilo, ubacite susam i pržite sve zajedno još nekih 10 minuta.

Ovako spremljenu piletinu možete jesti uz obareni pirinač.

(Ona)

Pogledajte više