PIRE OD TIKVICA: Jednostavan i zdrav prilog

Novosti online

06. 09. 2024. u 11:30

U sezoni su tikvice veoma jeftine, a pire od ovog povrća je lagan i dijetalan! Sprema se brzo i odlično kombinuje.

Foto: Shutterstock


Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 30 g putera
  • peršun ili mirođija

Priprema:

Oljuštite tikvice i iseckajte ih na kockice. Prodinstajte ih na maslinovom ulju na vrlo tihoj vatri, tako da puste vodu. Kad omekšaju, izmutite ih štapnim mikserom i dodajte puter, naseckani peršun ili mirođiju. Po želji posolite i pobiberite. Ovaj pire možete služiti uz bareni krompir ili pastu, pod uslovom da niste na dijeti. Bez putera i peršuna, možete ga dati čak i vrlo maloj deci. Ako volite nešto pikantnija jela, dobra je i varijanta u kojoj prvo prodinstate malo crnog luka, pa tek onda dodate tikvice i nastavite pripremu po receptu. Vegani ovo jelo mogu da spreme bez putera.

(lepa i srecna)

Pogledajte više