UKUSNA I DRUGAČIJA: Musaka od starog hleba
Новости онлине
05. 09. 2024. u 12:00
Brzinski ručak koji će da obožava cela porodica.
Sastojci:
- mleveno meso 500 g
- bajat hleb 1/2 vekne
- jaja 4
- mleko 100 ml
- luk 1 glavica
- kačkavalj 200 g
- mešavina začina 1 kašika
- ulje po potrebi
- so po ukusu
- mleveni biber po ukusu
Priprema:
U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk. Dodamo mleveno meso, posolimo i pobiberimo.
Hleb isečemo i u nauljeni vatrostalni sud ređamo parčiće hleba tako da celo dno bude prekriveno. Nanesemo smesu od mlevenog mesa, pa poređamo preostali hleb.
Polupamo jaja, dodamo kašiku mešavine začina i izmutimo. Dodamo mleko i ovim prelijemo musaku. Odozgo narendamo kačkavalj.
Pečemo u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Toplu musaku isečemo na parčad i serviramo.
Pogledajte više