UKUSNA I DRUGAČIJA: Musaka od starog hleba

Novosti online

05. 09. 2024. u 12:00

Brzinski ručak koji će da obožava cela porodica.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • mleveno meso 500 g
  • bajat hleb 1/2 vekne
  • jaja 4
  • mleko 100 ml
  • luk 1 glavica
  • kačkavalj 200 g
  • mešavina začina 1 kašika
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu
  • mleveni biber po ukusu

Priprema:

U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk. Dodamo mleveno meso, posolimo i pobiberimo.

Hleb isečemo i u nauljeni vatrostalni sud ređamo parčiće hleba tako da celo dno bude prekriveno. Nanesemo smesu od mlevenog mesa, pa poređamo preostali hleb.

Polupamo jaja, dodamo kašiku mešavine začina i izmutimo. Dodamo mleko i ovim prelijemo musaku. Odozgo narendamo kačkavalj.

Pečemo u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Toplu musaku isečemo na parčad i serviramo.

Pogledajte više