IDEALNO JELO KOJE SE LAKO SPREMA: Recept za spanać na malo drugačiji način

Novosti online

03. 09. 2024. u 22:35

Spanać poslužite uz jaje na oko ili krompir-pire.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  800 g spanaća
  •  1 crni luk
  •  3 kašike prezli
  •  100 g rendanog trapista
  •  50 g maslaca
  •  2 kašike brašna
  •  2,5 dl mleka
  •  so, biber

Priprema:

1. U vodu koja vri ubacite očišćeni spanać i kuvajte oko tri minuta, dok ne omekša, pa ga ocedite.

2. U šerpi otopite maslac i dodajte brašno, pa sve zalijte toplim mlekom. Dobro pomešajte da se ne stvore grudvice. Posolite i pobiberite. Na kraju dodajte rendan ili sitno seckan sir (75 grama) i lagano mešajte da bi se rastopio.

3. Na tiganju zagrejte ulje i sitno iseckan luk. Dinstajte ga dok ne omekša, pa ubacite i usitnjen beli luk. Dodajte blanširani spanać, kuvajte jedan minut, pa sve to preručite u spremljeni bešamel. Masu preručite u posudu za pečenje, pospite prezlama i ostatkom sira, ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni da jelo dobije zlatnu boju.

(Still)

Pogledajte više