KADA VAM SE JEDE NEŠTO "POSEBNO": Recept za terijaki biftek

Novosti onlajn

22. 08. 2024. u 18:00

IDEALAN recept za sve ljubitelje bifteka.

Foto: Pixabay

Potrebno je:

2 dl terijaki sosa za mariniranje mesa, 1,5 dl sveže ceđenog soka od narandže, 4 šnicle bifteka, 2 kašike meda, 2 kašičice rendane narandžine kore, glavica crnog luka, 4 kašike ulja, kašika skrobnog brašna, 200 g pirinča, salata po želji

Priprema:

U činiji pomešajte terijaki sos, skrobno brašno, sok od narandže i rendanu koru, pa dobro umutite. Isecite bifteke na duguljaste trakice. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, kratko propržite meso, pa dodajte sitno iseckan crni luk.

Dinstajte desetak minuta, dodajte med i terijaki sos sa sokom i korom od narandže. Kuvajte još pet minuta, pa sa svom tečnošću iz tiganja, stavite preko pirinča, koji ste prethodno skuvali. Ostavite da odstoji pet minuta, da bi deo "soka" natopio pirinač i poslužite uz salatu po želji.

BONUS VIDEO:

TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI

Pogledajte više