PIRINAČ NA TRPEZI: Recept za pripremu sa piletinom i šafranom

Novosti onlajn

24. 08. 2024. u 07:00

ISPROBAJTE pirinač na malo drugačiji način - sa egzotičnim začinom šafranom.

Pixabay

Potrebno je:

600 g pilećeg filea, 3 sveže paprike (crvena, žuta, zelena), kašičica šafrana, 3 kašike ulja, 2 čena belog luka, kašika suvog biljnog začina
Za pilav: 200 g basmati pirinča, kašičica šafrana, 100 g crnog luka, 600 ml vruće vode, 2 kašike margarina, 2 kašičice suvog začina

Za ukrašavanje: salata po želji

Priprema:

Pileći file isecite na krupnije komade, pa ga propržite, na zagrejanom ulju, sa svih strana, a zatim dodajte sitno seckanu papriku. Pospite suvim začinom i dinstajte oko 10 minuta dodavajući vodu. Na kraju umešajte šafran i iseckani beli luk.

Pirinač operite i osušite. Na zagrejanom margarinu kratko propržite crni luk isečen na kolutove, dodajte pirinač i zajedno pržite oko dva minuta. Nakon toga dodajte vodu, šafran i suvi začin.

Pilav kuvajte na laganoj vatri 10-12 minuta. Ovako pripremljen pirinač ukrasite salatom po želji i poslužite uz dinstanu piletinu.

 

BONUS VIDEO:

TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI

Pogledajte više