MARINIRANA SKUŠA PEČENA U RERNI: Lako se priprema, a ukus je predivan
18. 08. 2024. u 07:00
Ako volite skušu, onda će vas ovo jelo oduševiti. I nije samo ukusno, već i zdravo.
Sastojci:
- 1 kg skuše
- 1 kg belog krompira
- 2 veće glavice crnog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 1 limun
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 60 ml maslinovog ulja
- 300 ml belog vina
- morska so po ukusu
- mleveni biber po ukusu
Priprema:
Skuše očistiti, odseći im glave a trup iseći na krupnije komade.
Crni luk očistiti i iseći na rebarca, krompir oguliti i iseći na kriške.
U činiji sjediniti maslinovo ulje, rendanu koru i sok od limuna, pasirani beli luk, seckani bosiljak i peršun. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
U vanglici sjediniti krompir i crni luk, pa preliti marinadom, dodati komade skuše, te sve zajedno polako promešati da bi se marinada ravnomerno rasporedila.
Dublju tepsiju obložiti papirom za pečenje i prebaciti u nju povrće s ribom. Preliti belim vinom i preći u zagrejanoj rerni na 200°S dok krompir ne omekša a riba ne porumeni.
(lepota i zdravlje)
Pogledajte više