PILETINA SA KARIJEM I PIRINČOM: Savršen ručak za 20 minuta
Recept za sočnu kari piletinu će sigurno da vam spase dan jer se brzo sprema, a ujedno ćete imati lep, zasitan i zdrav ručak.
Sastojci:
- 200 grama pilećeg belog mesa
- 250 mililitara pavlake za kuvanje
- 1 kašika kari začina
- So, biber i kurkuma po ukusu
- 1 šolja pirinča
Priprema:
Najpre kuvajte pirinač. Na jednu šolju pirinča, idu dve šolje vode, a gotov je kada fino nabubri i omekne. Koliko će tačno da se kuva zavisi od toga koju vrstu pirinča izaberete. Uvek preporučujemo integralni, iako se malo duže kuva, zdravije je. Kad pirinač bude pri kraju krčkanja, pripremite piletinu.
Belo meso isecite na kocke željene veličine, zatim propržite u tiganju, na malo maslinovog ulja. Kada meso dobije finu rumenu boju i omekne, dodajte pavlaku za kuvanje i začine. Dobro izmešajte, pa ostavite da vri tek 1-2 minuta.
Sklonite sa ringle potom, pa dok je toplo servirajte pirinač koji ćete preliti sa piletinom. Dodajte malo zelene salate, ili nekog drugog svežeg povrća po ukusu.
(Trpeza)