MUSAKA OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti
15. 08. 2024. u 13:00
Naš današnji predlog za ručak je ova fenomenalna musaka od patlidžana.
Sastojci:
- 2 patlidžana srednje veličine
- 2 jajeta
- brašno 3 kašike
- pavlaka 3 čaše
- beli luk 1 čen
- stišnjena šunka 100 g
- so po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema:
Neoljušteni patlidžan isecite na kriške debljine oko 1 cm, posolite ih i ostavite da odstoje desetak minuta. U međuvremenu umutite jaja, a u posebnu činiju sipajte tri kašike brašna. Patlidžan uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja. Spustite na zagrejano ulje i pržite ih da porumene sa obe strane. Stišnjenu šunku isecite na kocke, a peršun sitno iseckajte.
U posudu za pečenje stavite sloj patlidžana i premažite pavlakom koju ste pomešali sa sitno iseckanom šunkom i belim lukom. Nastavite da ređate slojeve i premazujete začinjenom pavlakom dok sve ne potrošite. Pecite 20 minuta na 200 stepeni i servirajte toplo ili ohlađeno u frižideru.
(super recepti)
Pogledajte više