MUSAKA OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti

Novosti online

15. 08. 2024. u 13:00

Naš današnji predlog za ručak je ova fenomenalna musaka od patlidžana.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 patlidžana srednje veličine 
  • 2 jajeta 
  • brašno 3 kašike
  • pavlaka 3 čaše
  • beli luk 1 čen
  • stišnjena šunka 100 g
  • so po ukusu
  • ulje po potrebi 

Priprema:

Neoljušteni patlidžan isecite na kriške debljine oko 1 cm, posolite ih i ostavite da odstoje desetak minuta. U međuvremenu umutite jaja, a u posebnu činiju sipajte tri kašike brašna. Patlidžan uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja. Spustite na zagrejano ulje i pržite ih da porumene sa obe strane. Stišnjenu šunku isecite na kocke, a peršun sitno iseckajte.

U posudu za pečenje stavite sloj patlidžana i premažite pavlakom koju ste pomešali sa sitno iseckanom šunkom i belim lukom. Nastavite da ređate slojeve i premazujete začinjenom pavlakom dok sve ne potrošite. Pecite 20 minuta na 200 stepeni i servirajte toplo ili ohlađeno u frižideru.

(super recepti)

Pogledajte više