JANIJA SA BUKOVAČAMA I PIRINČEM: Super ručak za post na vodi

Novosti online

14. 08. 2024. u 17:45

Ako se pridržavate Gospojinskog posta donosimo vam sjajan predlog za današnji ručak, a to su bukovače sa pirinčem.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg bukovače 
  • 100 g pirinča 
  • 1 veza mladog luka

Priprema:

Stavite bukovače u šerpu, pa prelijte vodom i posolite. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još nekih 10-ak minuta. Procedite bukovače i kada se malo ohlade isecite na tanke trake ili rezanca. U tiganju na malo vode propržite sitno seckan mladi luk. Možete da koristite i crni luk. Kada luk omekša dodajte pirinač koji ste prethodno oprali u nekoliko voda. Dinstajte nekih 5-6 minuta uz povremeno dodavanje mlake vode. 

Kada je pirinač skoro gotov dodajte bukovaču isečenu na rezanca. Posolite i pobiberite, pa nalijte mlakom vodom da pirinač ogrezne. Povremeno nalijte vodom ako vidite da je potrebno. Kuvajte dok pirinač ne bude spreman.

(stvar ukusa)

Pogledajte više