IDEJA ZA RUČAK: Proteinske pljeskavice sa povrćem i kinoom
13. 08. 2024. u 22:02
Pljeskavice sa kinoom i povrćem su bogatog ukusa, a možete da ih jedete u zemičkama sa prilozima po želji.
Sastojci:
- 100 g kinoe
- 1 jaje
- 2 kašike pirinčanog brašna
- pola paprike
- pola luka
- 1 mala tikvica
- 1 štapić celera
- so, biber i paprika u prahu, po ukusu
Priprema:
Za pljeskavice, prvo kuvajte kinou sa oko 200 ml vode oko 20 minuta, nakon što proključa. Kada počne da ključa, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj vatri. U međuvremenu biber, crni luk, tikvicu i celer sitno iseckajte i pržite u tiganju na ulju i soli oko 5-6 minuta, ili dok ne omekšaju.
Kada je kinoa skuvana, ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte jaje i štapnim mikserom mutite da smesa postane kremastija. Takođe dodajte pirinčano brašno i prženo povrće. Po potrebi posolite i pobiberite i dodajte papriku. Lagano nauljenim rukama napravite pljeskavice i ispržite ih. Servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
Pogledajte više