IDEJA ZA RUČAK: Proteinske pljeskavice sa povrćem i kinoom

Novosti online

13. 08. 2024. u 22:02

Pljeskavice sa kinoom i povrćem su bogatog ukusa, a možete da ih jedete u zemičkama sa prilozima po želji.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g kinoe
  • 1 jaje
  • 2 kašike pirinčanog brašna
  • pola paprike
  • pola luka
  • 1 mala tikvica
  • 1 štapić celera
  • so, biber i paprika u prahu, po ukusu

Priprema:

Za pljeskavice, prvo kuvajte kinou sa oko 200 ml vode oko 20 minuta, nakon što proključa. Kada počne da ključa, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj vatri. U međuvremenu biber, crni luk, tikvicu i celer sitno iseckajte i pržite u tiganju na ulju i soli oko 5-6 minuta, ili dok ne omekšaju.

Kada je kinoa skuvana, ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte jaje i štapnim mikserom mutite da smesa postane kremastija. Takođe dodajte pirinčano brašno i prženo povrće. Po potrebi posolite i pobiberite i dodajte papriku. Lagano nauljenim rukama napravite pljeskavice i ispržite ih. Servirajte i uživajte.

(stvar ukusa)

Pogledajte više