PATLIDŽAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa
12. 08. 2024. u 10:23
Spolja hrskave, a iznutra sočne kriške patlidžana postaće vam omiljeno jelo, naročito što se priprema bez mnogo ulje, u rerni.
Sastojci:
- plavi patlidžan 2 komada
- jaja 4 komada
- parmezan 150 g
- susam 2 kašike
- prezle 6 kašika
- brašno po potrebi
- so po ukusu
- ulje 4 kašike
Priprema:
Patlidžane operite, osušite i isecite na ploške uzduž, ili na kolutove ako vam više odgovara. Ako patlidžan nije gorak, a većina novih sorti nije, možete da izbegnete onaj korak sa soljenjem, pranjem i sušenjem kriški.
Izmešajte brašno, prezle, 100 grama rendanog parmezana i susam, a odvojeno umutite jaja i posolite ih. Patlidžan umočite u jaja, mešavinu sa parmezanom, opet u jaja i na kraju u mešavinu. Ređajte u pleh obložen pek-papirom, na svaku stavite koju kap ulja i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Poslužite sa rukolom i tankim komadima parmezana, uz sos od jogurta ili kečapa.
Pogledajte više