PATLIDŽAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa

Novosti online

12. 08. 2024. u 10:23

Spolja hrskave, a iznutra sočne kriške patlidžana postaće vam omiljeno jelo, naročito što se priprema bez mnogo ulje, u rerni.

Foto: Printskrin/Zorica Stajić

Sastojci:

  • plavi patlidžan 2 komada
  • jaja 4 komada
  • parmezan 150 g
  • susam 2 kašike
  • prezle 6 kašika
  • brašno po potrebi
  • so po ukusu
  • ulje 4 kašike

Priprema:

Patlidžane operite, osušite i isecite na ploške uzduž, ili na kolutove ako vam više odgovara. Ako patlidžan nije gorak, a većina novih sorti nije, možete da izbegnete onaj korak sa soljenjem, pranjem i sušenjem kriški.

Izmešajte brašno, prezle, 100 grama rendanog parmezana i susam, a odvojeno umutite jaja i posolite ih. Patlidžan umočite u jaja, mešavinu sa parmezanom, opet u jaja i na kraju u mešavinu. Ređajte u pleh obložen pek-papirom, na svaku stavite koju kap ulja i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Poslužite sa rukolom i tankim komadima parmezana, uz sos od jogurta ili kečapa.

Pogledajte više