BUKOVAČE SA PUTEROM I BELIM LUKOM: Obrok koji će probuditi sva vaša čula

Novosti online

09. 08. 2024. u 10:00

Jela od bukovače poslednjih godina sve su popularnija kod nas, posebno jer su odlična zamena za mesni obrok. Odličnog su ukusa, lako se pripremaju, a odlično kombinuju sa drugim namirnicama.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g bukovača
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • 30 g putera
  • 1 čen belog luka, sitno iseckanog

Priprema:

Pripremite bukovače tako što ćete lagano da ih tapkate ubrusom da upije višak vlage. Odsecite tvrdu stabljiku u dnu svake veze pečuraka. Odvojite velike grozdove na komade veličine zalogaja. Stavite veliki tiganj na srednje jaku vatru. Kada se dobro zagreje, dodajte ulje. Poređajte pečurke u jednom sloju. Pržite, ne okrećući, dok jedna strana ne postane zlatnosmeđa i hrskava.

Pospite solju i biberom po ukusu i promešajte. Prebacite pečurke na tanjir za serviranje. Ne vraćajući tiganj na vatru, u vreli tiganj dodajte puter, beli luk i peršun, mešajte dok se puter ne istopi i beli luk ne zamiriše. Pečurke prelijte puterom od belog luka i servirajte.

(stvar ukusa)

Pogledajte više