VEGETARIJANSKE PUNJENE PAPRIKE: Bogat ukus omiljenih namirnica

Novosti online

07. 08. 2024. u 16:35

Kada je paprika u glavnoj ulozi, znajte da je zagarantovan pravi gurmanluk. Čime god da ih napunite, dobićete savršen ručak ili večeru sa crvenim, žutim ili zelenim kraljicama leta.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 paprika babura 
  •  5 krompira 
  • paradajz 200 g
  • crni luk 4 glavice
  • beli luk 3 čena
  • 2 šargarepe
  • peršun 1/4 veze
  • ulje 2 dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu 

Priprema:

Paprike očistite od semenki, operite ih i ostavite da se ocede. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk. Kad postane staklast, dodajte propasiran beli luk, na kockice isečenu šargarepu i krompir i sve propržite. Nalijte malo vode i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte iseckan peršun i oljušten i na kockice isečen paradajz, pa sve posolite i pobiberite. Nadevom punite paprike, ređajte ih u dublji sud, nalijte vodom da ogreznu i kuvajte na tihoj vatri. Kad voda upola ispari, paprike stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite ih oko 15 minuta.

(superrecepti)

Pogledajte više