PREUKUSAN RUČAK: Paprikaš sa njokama

Novosti online

01. 08. 2024. u 09:00

Postoje jela u našoj zemlji koja su tradicionalna i koja žene uglavnom često spremaju. Znamo za paprikaš sa krompirom, ali recept za paprikaš sa njokama odmah će vas oduševiti.

Foto: A. M.

Sastojci:

  • 450 g pilećeg mesa
  • 1 pakovanje njoka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike slatke paprike
  • 4 kašike putera
  • 2 kašike sosa od paradajza
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 l pilećeg bujona
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema:

Na šerpi otopite puter na srednjoj temperaturi, pa ubacite iseckane komade piletine na željene komade. Pržite sve dok piletina ne porumeni uz povremeno mešanje dok se sve ne sjedini. Kada piletina bude gotova, izvadite iz šerpe i stavite je na ubrus da se cedi.

U istu šerpu sipajte sitno seckan crni luk i dinstajte dok ne promeni boju, pa dodajte brašno, slatku papriku, so, biber i sos od paradajza. Kuvajte sve zajedno dok se brašno ne "rastvori". Tek onda sipajte bujon i to postepeno i mešajte da bi se svi sastojci sjedinili ravnomerno.

U međuvremenu, skuvajte njoke prema uputstvu.

Pojačajte temperaturu ringle i pažljivo ubacite njoke u šerpu, pa i piletinu i ostavite da se sve zajedno kuva do 15 minuta. Posle toga isključite ringlu i sipajte pavlaku, a možete da ukrasite i peršunom prilikom serviranja.

(ona)

Pogledajte više