PASTA SA TIKVICAMA I PILETINOM: Pravi kremasti specijalitet

Novosti online

31. 07. 2024. u 13:11

Pasta sa piletinom i tikvicama je dobro poznati specijalitet za sve ljubitelje paste i tikvica. Ovo je samo još jedan način kako da pripremite ovo sezonsko povrće, ali će vam sigurno postati jedno od omiljenih jela.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 250 g piletine
  • pasta 
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • oko 70 g kačkavalja, narendanog
  • 3 čena belog luka
  • biber
  • so
  • pola glavice crnog luka

Priprema:

Za početak, naseckajte crni luk i stavite da se dinsta na srednjoj vatri.

Piletinu isecite na kockice i dodajte luk.

Za to vreme, tikvice očistite i iseckajte na kockice slične veličine kao i piletinu.

Dodajte tikvice piletini i luku. Ostavite da se krčka preklopljeno sa povremenim mešanjem. Sve posolite.

Stavite pastu da se kuva osam minuta.

Za to vreme, u šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje, malo vode i dodajte narendani beli luk, so i biber. Šerpicu stavite na blagu vatru, mešajte, a kada počne da se zagreva dodajte narendani kačkavalj.

Sve pomešajte u jednu posudu i servirajte.

(Ona)

Pogledajte više