MUSAKA OD PARADAJZA: Ukusan i brz ručak sa kojim nema greške

Novosti online

29. 07. 2024. u 11:00

Ova malo drugačija musaka će vas oduševiti.

Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 kg paradajza
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • 1 jaje
  • 1 kiselo mleko
  • malo mleka
  • so, biber

Priprema:

1. Na ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk. Dodati mleveno meso i takođe ga malo propržiti. Sve posoliti i pobiberiti.

2. Paradajz iseći na kolutove.

3. Manju tepsiju podmazati, na dno poređati paradajz, a preko njega mleveno meso, i tako naizmenično dok se sva masa ne potroši. U završnom redu treba da bude paradajz.

4. Posebno umutiti jaje, malo soli, mleko i kiselo mleko, time preliti musaku i staviti da se peče na temperaturi od 180 stepeni oko četrdeset minuta.

Pogledajte više