SAVRŠEN PREDLOG ZA RUČAK: Pasulj sa kobasicom zapečen u rerni

Novosti online

26. 07. 2024. u 11:41

Malo pasulja, luka, začini i kobasice po izboru, biće dovoljne da napravite ovo sjajno jelo.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 300 g polusuve kobasice
  • 3 šargarepe
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike soka od paradajza
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica soli                                                                                                                                                   

     

Priprema:

Pasulj potopite u vodu da stoji preko noći. U šerpi zagrejte ulje i prodinstajte iseckane crni i beli luk. Dodajte brašno i propržite. Dodajte pasulj i iseckanu šargarepu i sipajte vodu da sve prekrije. Kuvajte oko 1,5 sat, tj. dok pasulj ne omekša. Na kraju dodajte sok od paradajza i mlevenu papriku. Sipajte u tepsiju, i odozgo poređajte iseckanu kobasicu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata da se odozgo jelo zapeče.                                                                       

Pogledajte više