GULAŠ OD LEBLEBIJA I TIKVICA: Ručak bez greške
26. 07. 2024. u 07:00
Gulaš koji ne sadrži meso je vrlo lagan i priprema se za manje od sat vremena.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 320 g šampinjona, isečenih
- 2 lovorova lista
- 2 kašike svežeg ruzmarina
- 4 crvena luka isečena na četvrtine
- 4 čena belog luka, tanko naseckana
- 320 g tanko isečenih tikvica
- 600 ml povrtnog bujona
- 800 g leblebija iz konzerve
- 1 kašika crvene paprike
- 4 kašike paradajz pirea
- 700 g kelerabe, oljuštene i isečene na kockice
- 850 g krompira, isečenog na kockice
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, crvenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gust sos.
Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu tako što ćete kelerabu da kuvate 5 minuta u provreloj vodi, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta bibera. Pomešajte kašu sa čorbom i servirajte.
(stvar ukusa)
Pogledajte više