GULAŠ OD LEBLEBIJA I TIKVICA: Ručak bez greške

Novosti online

26. 07. 2024. u 07:00

Gulaš koji ne sadrži meso je vrlo lagan i priprema se za manje od sat vremena.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 320 g šampinjona, isečenih
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike svežeg ruzmarina
  • 4 crvena luka isečena na četvrtine
  • 4 čena belog luka, tanko naseckana
  • 320 g tanko isečenih tikvica
  • 600 ml povrtnog bujona
  • 800 g leblebija iz konzerve
  • 1 kašika crvene paprike
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 700 g kelerabe, oljuštene i isečene na kockice
  • 850 g krompira, isečenog na kockice

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, crvenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gust sos.

Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu tako što ćete kelerabu da kuvate 5 minuta u provreloj vodi, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta bibera. Pomešajte kašu sa čorbom i servirajte.

(stvar ukusa)

Pogledajte više