NAJLEPŠE JELO OD MLEVENOG MESA: Gurmanska pljeskavica kao iz restorana

Novosti online

24. 07. 2024. u 16:00

Svi ljubitelji mesa se jednoglasno slažu - gurmanska pljeskavica je najlepše jelo sa roštilja!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 300g  junećeg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 30-50 g dimljene slanine
  • biber, so
  • 0,5-1dl kisele vode ili razmućene vode sa soda bikarbonom
  • 2 kašike suncokretovog ulja

Priprema:

U jednu veliku činiju dodajte meso, najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog mesa možete koristiti i samo jedno,  sitno seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i dodajte pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji ).

Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.

Nakon što su odstojale, pomoću folije (obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo) oblikujte lepe oblike pljeskavica, veličinu i debiljnu odredite sami... 

Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se preokrene i peče se nešto kraće sa druge strane. 

Servirajte pljeskavicu uz crni luk, kajmak, lepinju (somun) ili pavlaku.

(lepaisrecna)

Pogledajte više