DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU: Savršeno jelo za ukusan ručak

Novosti online

24. 07. 2024. u 15:00

Oslić kakav do sada niste probali.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg fileta oslića
  • 3-4 limuna
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 1/2 kašičice suve žalfije
  • 1 kašika ulja
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašika gustina     

     

Priprema:

Na dnu šerpe rasporedite kolutove limuna, preko stavite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Praziluk i šargarepu isecite na kolutove i stavite preko ribe. Poklopite šerpu i stavite je u veću šerpu u koju ste sipali ključalu vodu. Kuvajte na pari 15-20 minuta, odnosno dok riba ne omekša. Na malo ulja propržite žalfiju tek da zamiriše, dodajte belo vino, so, biber, pa kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi. Dodajte gustin razmućen u malo vode i kuvajte još minut-dva da se sos zgusne. Filete oslića poslužite sa sosom.

Pogledajte više