KASEROLA SA POVRĆEM: Ručak za poželeti

Novosti online

23. 07. 2024. u 14:00

Zdravi obroci su poželjni tokom lepših i toplih dana. Isto tako, potrebni su nam vitamini i proteini, pa je tako proteinska kaserola sa povrćem pravi izbor za porodični obrok.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 šolje pasulja iz konzerve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike paste od paradajza
  • 100 g rikota sira
  • 2 kašike belog vina
  • 1 oljušten paradajz
  • malo rendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • malo origana, bosiljka i peršuna
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U dubljem tiganju sipajte maslinovo ulje, pa ubacite sitno seckan beli i crni luk. Dinstajte oko pet minuta sve dok ne promene boju uz stalno mešanje.

Potom dodajte pastu od paradajza, ponovo sve vreme mešajući dok pasta ne potamni. Posle toga ubacite vino, pa i paradajz, te ga slobodno izgnječite varjačom. Tek onda je red na dodavanje pasulja, seckanog origrana, peršuna i bosiljka. Promešajte i ostavite na laganoj vatri da provri. Potom uz povremeno mešanje ostavite da se krčka do 20 minuta.

Na drugoj ringli zagrejte drugi tiganj i stavite jaje, rikotu i malo rendanog kačkavalja da se isprži. Kada jaje bude spremno i isprženo, ubacite u tiganj sa povrćem i lagano promešajte.

Prespite sve u vatrostalnu tepsiju i pospite preko po želji još rendanog kačkavalja. Pecite u rerni sve dok se kačkavalj ne otopi, najviše do 10 minuta na laganoj temperaturi.

Možete poslužiti uz neki komad mesa, kisele pavlake ili kiselog mleka. A možete i na vrh dodati vrlo malo prepržene slanine.

(Ona)

Pogledajte više