NIŠTA LEPŠE DUGO NISTE JELI: Mekana piletina s mladim kupusom
Čak i ako obično izbegavate kupus, ovaj ukus će vam se dopasti, a zdrav i bogat ručak imaćete za samo pola sata.
Sastojci:
- 800 grama svežeg kupusa
- 200 mililitara vrele vode
- 1/2 kilograma belog pilećeg mesa
- 200 grama crnog luka
- 100 grama šargarepe
- 2 kašike paradajz-pirea
- 2 kašičice mlevene paprike
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera
- 1/2 vezice peršuna
Priprema:
Sladak kupus preseći na četvrtine, pa svaku četvrtinu iseći na trake malo deblje nego kada se seče za salatu. Pileće meso iseći na kocke. Crni luk sitno iseckati a šargarepu narendati krupno.
U odgovarajuću dublju posudu sa nelepljivim dnom sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso i pržiti ga na jačoj vatri, uz okretanje, oko pet minuta. Smanjiti temperaturu na srednju jačinu i ubaciti iseckani crni luk. Promešati i dinstati, uz povremeno mešanje, dva minuta. Zatim dodati šargarepu, promešati i pržiti još dva minuta.
Dodati paradajz pire, sipati vrelu vodu i sve dobro promešati. Na površinu staviti sav kupus, poklopiti posudu i na tihu temperaturu kuvati 15 minuta. Zatim skloniti poklopac, posuti papriku, suvi biljni začin i mleveni biber, promešati dobro da se kupus sjedini sa ostalim sastojcima i ostaviti da se krčka bez poklopca oko 10 minuta.
Probati da li treba dodati još šta od začina, ubaciti iseckani peršun, promešati i skloniti sa vatre.
(glossy)