NIKAD UKUSNIJA PILETINA SA ČETIRI VRSTE SIRA: Ovaj ukusni ručak postaje omiljeni svima koji ga probaju
16. 07. 2024. u 15:00
Piletina je uvek dobar izbor za ručak, a kada je pripremate sa četiri vrste sira, ne postoji osoba koja se ne oduševi.
Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 180 g kisele pavlake
- 1 kesica začina piletina sa 4 vrste sira
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće belo meso na šnicle. Poređajte u vatrostalnu činiju. Otopite na tihoj vatri kiselu pavlaku pa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro sjedinite. Skinite sa šporeta i dodajte začin, pa mešajte da se sjedini sve. Polovinu smese sipajte preko mesa, pa naređajte još jedan red mesa i preko pavlaku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumeni. Služite toplo.
(still)
Pogledajte više