NIKAD UKUSNIJA PILETINA SA ČETIRI VRSTE SIRA: Ovaj ukusni ručak postaje omiljeni svima koji ga probaju

Novosti online

16. 07. 2024. u 15:00

Piletina je uvek dobar izbor za ručak, a kada je pripremate sa četiri vrste sira, ne postoji osoba koja se ne oduševi.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Essen Recipes

Sastojci:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 kesica začina piletina sa 4 vrste sira
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće belo meso na šnicle. Poređajte u vatrostalnu činiju. Otopite na tihoj vatri kiselu pavlaku pa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro sjedinite. Skinite sa šporeta i dodajte začin, pa mešajte da se sjedini sve. Polovinu smese sipajte preko mesa, pa naređajte još jedan red mesa i preko pavlaku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumeni. Služite toplo.

(still)

Pogledajte više