AROMATIČNA I LAGANA: Pasta u hladnom sosu od svežeg paradajza

Tatjana Marković 15. 07. 2024. u 07:00

Pasta sa hladnim sosom od svežeg paradajza je aromatična i lagana, obožavaćete je.

Foto Shutterstock

Sastojci:

200 g špageta
1 crvena ljuta paprika, sitno iseckana
2 ljutike, sitno iseckane
1 kašika maslinovog ulja
korica 1 limuna, izrendana
1 kašika crvenog vinskog sirćeta
2 kašičice šećera
300 g paradajza, isečenog na kockice
125 g mocarele, isečene na komade
šaka listova bosiljka, za posluživanje

Recept za pastu sa svežim paradajz-sosom:

Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu stavite ljutu papriku, ljutiku, ulje, limunovu koricu, sirće, šećer i paradajz u blender. Ubacite morsku so i sveže mleveni crni biber i sve zajedno izblendirajte.

Ocedite testeninu i pomešajte sa paradajz sosom i mocarelom. Preko toga pospite bosiljak i odmah servirajte.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više