NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Ovo je letnje jelo bez konkurencije

Novosti online

12. 07. 2024. u 16:28

Postupak pripreme koji garantuje savršen ukus.

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura

Sastojci:

  • 2 veća crvena luka
  • 4 žute paprike
  • 4 zelene paprike
  • 6 paradajza
  • suncokretovo ulje za prženje
  • so
  • biber

Priprema:

Prvo treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu. U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa. Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela.

Kada voda proključa maknuti je sa strane, te u nju oprezno staviti paradajz. Ostaviti ih u vodi dok se drugo povrće čisti i seče. Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve.

Zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice. Na isti način pripremiti i zelene paprike. Zatim izvaditi paradajze iz vode te im ukloniti kožicu i naseći na kockice. U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.

Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje. Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku. Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta.

Zatim u posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da kuva oko 30 minuta. Za to vreme tekućina u satarašu će se redukovati. Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još 5 minuta.

(still)

Pogledajte više