MEDITERANSKA PASTA: Jelo za poželeti, a tako je lako za pripremu
Testenina je uvek dobar, ali i brz izbor kada je reč o spremanju obroka. Može biti i za doručak i za ručak, a ovaj recept možete spremati u bilo koje doba dana, bez griže savesti. To je zato što recept za mediteransku pastu sadrži manje od 400 kalorija.
Sastojci:
- 300 g testenina po izboru
- 1 glavica crnog luka
- 1 žuta paprika
- 1 manja tikvica
- 2 čena belog luka
- 4 kašike pesta od paradajza
- 1 šaka spanaća
- 100 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, sa malo soli u vodi.
U većoj šerpi zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni i beli luk i tikvice pa začinite sa soli i biberom. Pržite nekoliko minuta dok crni luk ne promeni boju i ne omekšaju ostali sastojci. Mešajte sve vreme. Kada se sve ovo desi, dodajte pesto od paradajza i kuvajte sve oko jedan minut uz neprestano mešanje.
Odaberite tepsiju u kojoj ćete peći jelo, pa sipajte smesu iz šerpe. Testeninu ocedite i isperite pod mlazom hladne vode. Potom i testeninu sipajte u tepsiju i promešajte da se sve sjedini. Poklopite poklopcem ili čak alu folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Posle ovog vremena, izvadite tepsiju i pospite spanać i rendani kačkavalj pa vratite još 10 minuta u rernu.
(ona)