MEDITERANSKA PASTA: Jelo za poželeti, a tako je lako za pripremu

Novosti online

12. 07. 2024. u 16:00

Testenina je uvek dobar, ali i brz izbor kada je reč o spremanju obroka. Može biti i za doručak i za ručak, a ovaj recept možete spremati u bilo koje doba dana, bez griže savesti. To je zato što recept za mediteransku pastu sadrži manje od 400 kalorija.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g testenina po izboru
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 žuta paprika
  • 1 manja tikvica
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike pesta od paradajza
  • 1 šaka spanaća
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber

Priprema:

Pre svega dobro zagrejte rernu.

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, sa malo soli u vodi.

U većoj šerpi zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni i beli luk i tikvice pa začinite sa soli i biberom. Pržite nekoliko minuta dok crni luk ne promeni boju i ne omekšaju ostali sastojci. Mešajte sve vreme. Kada se sve ovo desi, dodajte pesto od paradajza i kuvajte sve oko jedan minut uz neprestano mešanje.

Odaberite tepsiju u kojoj ćete peći jelo, pa sipajte smesu iz šerpe. Testeninu ocedite i isperite pod mlazom hladne vode. Potom i testeninu sipajte u tepsiju i promešajte da se sve sjedini. Poklopite poklopcem ili čak alu folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Posle ovog vremena, izvadite tepsiju i pospite spanać i rendani kačkavalj pa vratite još 10 minuta u rernu.

(ona)

Pogledajte više