BRZINSKI LETNJI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa

Novosti online

11. 07. 2024. u 14:00

Ovaj recept rešava vaše probleme kada želite da spremite nešto, a da ne gubite mnogo vremena u kuhinji. Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 1 paprika
  • 2 paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pelata
  • 4 jajeta
  • 100 g tvrdog sira
  • so
  • biber
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžane operite, pa presecite napola i izdubite. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckajte i stavite u posudu. Unutrašnjost patlidžana namažite maslinovim uljem.

U tiganj stavite unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodajte i papriku iseckanu na kockice. Postupak ponovite i sa paradajzom i sa belim lukom, dodajte i paradajz pelat. Sve dodajte u tiganj i pržite dok lepo ne omekne.

Dok se to prži, izrendajte sir, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom.

Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Stavite u rernu na 15 minuta da se zapeče.

(ona)

Pogledajte više