JELO KOJE ĆETE UVEK PRAVITI: Piletina sa pavlakom i povrćem, zapečena u rerni

Novosti online

05. 07. 2024. u 10:10

Nema bržeg i jednostavnijeg recepta za pravi ručak koji će oduševiti porodicu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pileći filei - 500 g
  • prokelj ili brokoli ili karfiol - 200 g
  • luk - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje
  • mleko - 300 ml
  • domaći sir - 100 g
  • kačkavalj - 200 g

Priprema:

Stavite prokelj ili karfiol ili brokoli u manju šerpu, nalijete vode i stavite da se kuva 15 minuta. Procediti povrće.

Šargarepu sa lukom prodinstati, skloniti sa strane i na istom tiganju propržiti pileće file kratko.

Na 5 kašika ulja propržiti brašno pa zaliti mlekom i vodom. Mešati dok se malo ne zgusne, ne treba da bude kao sos, nego ređe.

Dodati pavlaku za kuvanje, kuvati par minuta i dodati oba sira. U vatrostalnu prvo staviti pileći file, pa luk, pa sos i na kraju povrće.

Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu 25 minuta na 200 stepeni.

(Still)

Pogledajte više