POSNA TORTILJA SA TUNJEVINOM I POVRĆEM: Brzo, ukusno i zasitno
02. 07. 2024. u 22:35
Verujemo da svi znate onaj osećaj kada nemate inspiraciju i volju da spremite neko jelo, a s druge strane ste ipak raspoloženi za fin i ukusan zalogaj.
Zato smo za vas pripremili recept za posnu kombinaciju, koju ćete, sigurni smo, spremati i kada prođu dani posta.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 2 konzerve tunjevine
- 100 gr zelene ili iceberg salate
- 4 kašičice posnog majoneza
- 1 glavica crnog luka
- začini po ukusu
Priprema:
Tortilje premažite posnim majonezom, pa poređajte salatu.
Luk iseckajte, pa ga dodajte tunjevini i začinima, i sve dobro promešajte. Fil rasporedite po tortilji, a onda je urolajte.
Postupak ponovite i sa ostalim tortiljama.
Tiganj zagrejte, sipajte malo ulja, pa spustite tortilju.
Uzmite u obzir da je tortilja već gotovo testo, pa ne bi trebalo dugo da je pržite.
Posle manje od pola minuta, tortilju okrenite na drugu stranu, a zatim je stavite na tanjir.
Jelo služite toplo.
(Ona)
Pogledajte više