SPREMITE SKUŠU NA DRUGAČIJI NAČIN: Odličan predlog za posni ručak

Novosti online

02. 07. 2024. u 10:00

POČEO je Petrovdanski post, pa je idealno vreme da isprobate recepte za ribu.

Foto: Shutterstock

Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od svega par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi.

Sastojci:

  • 2 skuše 
  • 200 g šampinjona 
  • 3-4 crna luka 
  • 1/2 limuna 

Za marinadu:

  • 750 ml vode 
  • 100 ml sirćeta 
  • 60 ml ulja 
  • 3 kašičice soli 
  • 3 kašičice šećera 
  • 2 lovorova lista 
  • 10 bibera u zrnu

Priprema:

Skinite glavu ribe, pa joj očistite krljušt. Zatim je presecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite kosti. Lep je očistite, pa isecite na deblje kolutove. Ako vam je lakše možete da je očistite i u ribarnici.

Crni luk isecite krupno, pa pola količine stavite u šerpu, a onda poređajte i ribu preko. Zatim dodajte i seckane pečurke i preostali luk.

U šerpu sipajte vodu, sirće i ulje, pa dodajte so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prelijte preko ribe. 

Poklopite i nastavite da kuvate dok ne proključa, pa ostavite još 3 minute. Zatim ohladite na sobnoj temperaturi i servirajte. 

(still)

Pogledajte više