SAVRŠENO LETNJE JELO: Musaka od povrća i sira, izgleda fantastično, a i ukus će vas raspametiti

Novosti online

30. 06. 2024. u 07:00

Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, ovo je idealan recept koji će oduševiti celu porodicu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • plavi patlidžan 300 g
  • tikvice 300 g
  • paradajz 300 g
  •  zreli sir 25% mm 350 g
  • jaja 3
  •  kisela pavlaka 20% mm 1 čaša
  • so 1 kašičica
  • suvi biljni začin po ukusu

Priprema:

Plavi patlidžan i tikvice operite, odstranite im drške i zajedno sa korom narežite na krugove ili tanje uzdužne komade, posolite u činiji i ostavite sat vremena da malo otpusti tečnost. Paradajz isecite na krugove.

Tepsiju podmažite, pa ređajte prvo plavi patlidžan, prelijte uljem, onda paradajz, preko tikvice, pa prekrite kriškama sira. Ponovite dok ima materijala i završite tikvicama koje prelijete preostalim uljem.

Prekrite folijom i stavite u rernu da se peče. Pred kraj pečenja sklonite foliju i prelijte umućenim jajima i izdrobljenim preostalim sirom. Vratite u rernu još malo da se zapeče.  

(superrecepti/žena)

Pogledajte više