PIJANE ĆUFTE SA MLADIM KROMPIRIĆIMA: Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često

Novosti online

27. 06. 2024. u 10:00

Sočan i ukusan ručak.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 veza mladog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 100 g prezli
  • 1 jaje
  • 1,5 dl belog vina
  • seckanog peršuna
  • Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika
  • oko 800 g mladih krompirića manjih

Za preliv:

  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika paradajz sosa
  • 1 dl pavlake za kuvanje
  • 1 dl vode

Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika (ko voli malo pikantnije može dodati i ljutu tucanu papriku, ukus će biti bar 10 puta bolji)

Priprema:

Izmešajte mleveno meso sa seckanim mladim lukom, čenovima belog luka, jajetom, prezlama, vinom, peršunom i začinima. Sve to izmešajte i napravite ćuftice.

U vatrostalnu činiju posložite ćuftice i mlade krompiriće koje ste kratko obarili. Zatim sve stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta, na temperaturi oko 200 stepeni Celzijusa.

Dok se ćufte peku napravite preliv od kisele pavlake, paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Prelijte sve preko i zapecite još malo.

(Still)

Pogledajte više