BORANIJA NA DALMATINSKI NAČIN: Spremljenu na ovaj način zavoleće je i oni koji je ne vole

Novosti online

07. 06. 2024. u 23:05

Zdravo jelo koje možete jesti samo ili kao prilog uz meso.

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 400 g boranije
  •  2 veća krompira
  •  3-4 čena belog luka
  •  so, biber i biozačin po ukusu
  •  malo maslinovog ulja

Priprema:

1. Krompir oguliti i naseći na kocke srednje veličine i kuvati na srednjoj temperaturi.

2. Kad omekša, u istu šerpu dodati boraniju (žutu ili zelenu, svejedno je). Kuvati još 15-20 minuta, pa sve dobro ocediti.

3. Posoliti, po ukusu dodati malo biozačina, soli i bibera i sitno iseckan beli luk (ili beli luk u prahu).

4. Sve lagano preliti maslinovim uljem i konzumirati.

(Still)

Pogledajte više