MEDENA REBARCA SA KROMPIROM I SUVIM KAJSIJAMA: Neodoljivi gurmanski ručak sa kojim nema greške
07. 06. 2024. u 15:00
Uvek su nam potrebne neke nove inspiracije za ručak, uz to želimo da sve bude što jednostavnije, ali i što ukusnije, a jedan od njih je i ovaj recept.
Sastojci:
- marinirana rebra 500 g
- crveni krompir 3 veća
- šargarepa 2 manje
- suva slanina seckana na kockice 30 g
- med 30 g
- suve kajsije 7-8
- so po ukusu
- biber po ukusu
- aleva paprika po ukusu
- čili po ukusu
- suvi biljni začini po ukusu
- svinjska mast za podmazivanje pleha po potrebi
Priprema:
Pleh dobro podmažite svinjskom mašću. Rebra položite na centralni deo i premažite ih polovinom količine meda. U zasebnoj šerpici isečen krompir i šargarepu uvaljajte u začine i mast, pa poređajte na pleh oko rebara. Dodajte slaninu. Pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni 45 minuta. Izvadite pleh i skinite alu-foliju. Premažite meso ostatkom meda. Dodajte suve kajsije. Pecite još 15–20 minuta na istoj temperaturi. Na kraju gotovo meso ukrasite peršunom i seckanom ljutom papričicom.
Pogledajte više