MEDENA REBARCA SA KROMPIROM I SUVIM KAJSIJAMA: Neodoljivi gurmanski ručak sa kojim nema greške

Novosti online

07. 06. 2024. u 15:00

Uvek su nam potrebne neke nove inspiracije za ručak, uz to želimo da sve bude što jednostavnije, ali i što ukusnije, a jedan od njih je i ovaj recept.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • marinirana rebra 500 g
  • crveni krompir 3 veća
  • šargarepa 2 manje
  • suva slanina seckana na kockice 30 g
  • med 30 g
  • suve kajsije 7-8
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • aleva paprika po ukusu
  • čili po ukusu
  • suvi biljni začini po ukusu
  • svinjska mast za podmazivanje pleha po potrebi

Priprema: 

Pleh dobro podmažite svinjskom mašću. Rebra položite na centralni deo i premažite ih polovinom količine meda. U zasebnoj šerpici isečen krompir i šargarepu uvaljajte u začine i mast, pa poređajte na pleh oko rebara. Dodajte slaninu. Pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni 45 minuta. Izvadite pleh i skinite alu-foliju. Premažite meso ostatkom meda. Dodajte suve kajsije. Pecite još 15–20 minuta na istoj temperaturi. Na kraju gotovo meso ukrasite peršunom i seckanom ljutom papričicom.

Pogledajte više