RECEPT ZA KREMASTE KRMENADLE U SOSU OD SENFA: Sočne i neodoljive

Novosti online

06. 06. 2024. u 16:37

Kremaste krmenadle u sosu od senfa prave se sa pavlakom za kuvanje i sokom od jabuke.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 750 g svinjskih krmenadli bez kostiju
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • 65 g žutog luka isečenog na kockice
  • 1 kašičica svežih listova majčine dušice
  • 30 ml suvog belog vina
  • 93 ml soka od jabuke
  • 4 kašike senfa
  • 3 kašike pavlake za kuvanje

Priprema:

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, osušite krmenadle papirnim ubrusima. Sve obilno začinite solju i biberom. Dodajte svinjetinu u tiganj i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju na dnu, 4 do 5 minuta. Prebacite na veliki tanjir.

Smanjite vatru na srednju, dodajte luk i majčinu dušicu, začinite solju i dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 4 minuta. Dodajte vino, drvenom kašikom ostružite sve zapečene komadiće sa dna tiganja i dinstajte dok skoro ne ispari, 3 do 4 minuta. Umešajte sok od jabuke  i pustite da provri. Vratite krmenadle zapečenom stranom nagore i dodajte sve sokove nakupljene na tanjiru u tiganj.

Dinstajte krmenadle 6 do 12 minuta u zavisnosti od debljine. Prebacite krmenadle na tanjire za serviranje. Stavite tiganj na srednju jaku vatru, ubacite senf u sos i dinstajte dok se malo ne smanji, oko 2 minuta. Skloniti sa ringle i dodajte pavlaku za kuvanje. Probajte i po potrebi začinite solju i biberom. Prelijte krmenadle sosom i uživajte.

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više