NAŠ PREDLOG ZA RUČAK: Krmenadle na italijanski način, nema boljeg ručka

Novosti online

02. 06. 2024. u 11:00

Mekane krmenadle iz tiganja, sočne i ukusne.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 komada krmenadla 
  • šampinjoni 150 g
  • crni luk 1 glavica
  • beli luk 4 čena
  • brašno 3-4 kašike
  • kocka za supu, juneća 1 komad
  • paradajz pire 150 ml
  • belo vino 100 ml
  • ulje po potrebi
  • brašno za paniranje po potrebi
  • lovor 1 list
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Krmenadle operite, posušite ubrusom, istanjite tučkom, posolite i pobiberite. Zatim ih uvaljate u brašno i pržite na zagrejanom ulju u tiganju da porumene s obe strane. Kada su gotove, složite ih u podmazani vatrostalni sud i stavite lovorov list. Na istom ulju na kome ste pržili krmenadle propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte sitno iseckani beli luk i listiće šampinjona. Kad ispari voda koju su pustili šampinjoni, umešajte prvo brašno, pa paradajz pire. U dve šolje vrele vode razmutite izdrobljenu kocku za supu i time prelijte povrće u tiganju. Posolite i još malo mešajte da se zgusne. Zatim sipajte belo vino. Poklopite vatrostalni sud i pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skinite poklopac i pecite još deset minuta.

(superrecepti/žena)

Pogledajte više