PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Recept za preukusne ćufte u paradajz sosu

Novosti online

28. 05. 2024. u 10:48

Ovaj klasični recept donosi jednostavnu pripremu, ali i neodoljivu kombinaciju sočnih ćufti od mešanog mesa, u paradajz sosu.

Foto: Jutjub/Printskrin/Sherpica Recipes

Sastojci:
ZA ĆUFTE:

  • mešano mleveno meso 400 g
  • crni luk 1 glavica
  • beli luk 2 čena
  • prezle 3 kašike
  • 1 jaje
  • biber po ukusu
  • suvi biljni začin po ukusu
  • bosiljak po ukusu
  • so po ukusu

ZA SOS:

  • ulje 4 kašike
  • kuvani sok od paradajza 3 dl
  • voda 2 dl
  • brašno 2 kašike

 Priprema:

Iseckajte crni i beli luk, dodajte mleveno meso, prezle i jaje, začinite po ukusu i dobro umesite. Od smese napravite 12 ćufti, uvaljajte ih u brašno i propržite na vrelom ulju. Zatim dodajte brašno, propržite ga, pa nalijte paradajz-sokom i vodom. Krčkajte 20 minuta. Povremeno protresite šerpu, a pred kraj kuvanja dodajte nekoliko listova bosiljka. Servirajte sa pireom od krompira.

Pogledajte više