UKUSNO I JEDNOSTAVNO: Musaka sa zeljem, ručak koji svima prija

Novosti online

28. 05. 2024. u 11:00

Musaka sa zeljem je mnogima omiljeni način pripreme ovog jela, i to sa razlogom. Recept je vrlo jednostavan i zaista ga svako može ispratiti.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 30-40 listova zelja
  • 150 g skuvanog pirinča
  • 2 jajeta
  • 1 šolja mleka
  • 1 glavica srednjeg crnog luka
  • malo jogurta
  • so i biber

Priprema:

Za početak, stavite iseckani luk da se dinsta.

Dodajte meso da se dinsta sa lukom i po potrebi sipajte malo vode.

Mesu i luku dodajte so i biber.

Dok se krčka, operite i očistite zelje,  a zatim ostavite da odstoji u toploj vodi 20 minuta ili dok meso ne bude gotovo.

Skuvajte pirinač i dodajte mesu.

Vatrostalnu posudu premažite tankim slojem ulja.

U posudu naređajte sloj mesa, a zatim zelja i još jednom to ponovite.

Jaja i mleko, sa malo jogurta, umutite i tom mešavinom prelijte musaku.

Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Možete je jesti uz kiselu pavlaku ili jogurt.

(ona)

Pogledajte više