PUNJENI PILEĆI BATACI: Tako sočni da se tope u ustima

Novosti online

25. 05. 2024. u 09:00

Ovakav sočan punjeni batak niko ne odbija. Srećom, kada ne znamo šta ćemo za ručak, piletina je opcija koja je tu kao "spas".

Foto: Shutterstock

  

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 1 šolja prepečenih hlebnih mrvica
  • 1 šolja rendanog sira, mocarela ili kačkavalj
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/4 šolje iseckanog peršuna
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • kašika meda
  • biber
  • malo tucane ljute paprike

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

U velikoj posudi pomešajte prepečene mrvice hleba, rendani sir, beli luk, peršun, maslinovo ulje, so, biber, origano i ljutu papriku, po želji.

Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Uzmite svaki batak i napravite džep tako što ćete nožem zaseći meso uzdužno, pazeći da ne isečete do kraja.

Napunite svaki batak smesom koju ste pripremili u posudi.

U drugu posudu sipajte kašiku meda, malo soli, ruzmarin i malo maslinovog ulja.

Položite punjene batake u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ga smesom od meda.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 40-45 minuta, ili dok batak ne bude potpuno pečen i zlatno smeđe boje.

S vremena na vreme ga prelijte sokom koji ispušta.

Poslužite punjene batake uz prilog po želji, poput krompir salate ili pečenog povrća.

(ona)

Pogledajte više