BRZ OBROK ZA SVAKO DOBA DANA: Pohovane rolnice od tikvica punjene sirom
17. 05. 2024. u 13:43
Sezona je tikvica i od ovog povrća možete da napravite najraznovrsnija jela. Pohovane tikvice su odlično prolećno jelo koje se lako pravi, a mi vam donosimo još jedan super recept koji će vam se garantovano dopasti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jajeta
- 50 g brašna
- 100 g tvrdog sira
- mirođija, peršun
- 2 čena belog luka
- 2 kašike pavlake
- 1 paradajz
- 1 krastavac
Priprema:
Isecite tikvice na tanke trake, pa poređajte na pleh i posolite. Ostavite da odstoje nekih 10 minuta, pa ih obrišite ubrusom. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i ispržite u ulju. U posudi pomešajte rendani sir, pa dodajte seckanu mirođiju i peršun, posolite, pospite rendanim ili mlevenim belim lukom, pa dodajte pavlaku. Sve dobro sjedinite. Na jednu pohovanu tikvicu sipajte kašiku nadeva, pa stavite isečen paradajz i krastavac. Urolajte, pa poređajte na tacnu i služite.
Pogledajte više