LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti

Novosti online

16. 05. 2024. u 19:00

Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za ručak.

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 250 g crnog luka
  • 4 sveže paprike
  • 3 paradajza
  • so, biber, peršun
  • 1 ljuta papričica 

   

Priprema:

Meso iseći na kockice i ispržiti u teflonskom tiganju bez ulja. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na tihoj vatri dok paprika omekša. Dodati isprženo meso i zajedno krčkati 20-30 minuta. Začiniti solju i biberom, dodati oseckanu ljutu papričicu. Zapeći u rerni desetak minuta. Posuti seckanim peršunom pre služenja.

Pogledajte više