LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti
Новости онлине
16. 05. 2024. u 19:00
Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za ručak.
Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa
- 250 g crnog luka
- 4 sveže paprike
- 3 paradajza
- so, biber, peršun
- 1 ljuta papričica
Priprema:
Meso iseći na kockice i ispržiti u teflonskom tiganju bez ulja. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na tihoj vatri dok paprika omekša. Dodati isprženo meso i zajedno krčkati 20-30 minuta. Začiniti solju i biberom, dodati oseckanu ljutu papričicu. Zapeći u rerni desetak minuta. Posuti seckanim peršunom pre služenja.
Pogledajte više