ITALIJANSKI SKALOPINI: Gurmanski ručak kojem niko ne može odoleti
14. 05. 2024. u 18:00
Jednostavno jelo koje može da posluži i kao ručak i kao večera - sprema se lako i veoma brzo.
Sastojci:
- 2 para pilećeg belog mesa
- 1 čen belog luka
- pola glavice crnog luka
- vezica svežeg peršuna
- pakovanje pečuraka
- 2 kašike maslaca ili masti
- brašno
- sok od pola limuna
- 100 ml pilećeg bujona
- 100 ml suvog belog vina
- 150 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Piletinu istanjite na tanke šnicle, pa je lagano izlupajte. Brašno i so promešajte pa uvaljajte pileće šnicle i pržite na malo masti ili maslaca. Kada se piletina isprži sklonite je sa ringle. U tiganju u kojem ste pržili piletinu, dodajte crni i beli luk, sitno seckan, a potom i pečurke. Kada se sve prodinsta, dodajte pileći bujon, sok od pola limuna i belo suvo vino. Šnicle vratite u sos od pečuraka. Sve dinstajte oko pola sata na laganoj vatri. Dodajte pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Nakon što provri, sklonite sa ringle i uživajte!
Pogledajte više