MUSAKA OD SLATKOG KUPUSA: Jelo sa kojim nikada nećete pogrešiti
Osim što je sveobuhvatan obrok, pun povrća, mesa, jaja i pavlake, izuzetno je ukusan.
Sastojci:
- 1 veća glavica kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 g mlevenog mesa
- 1 šoljica pirinča
- suvi začin od povrća po ukusu
- začinska papriku po ukusu
- so i biber po ukusu
- 2 jajeta
- čaša kisele pavlake
- ulje za prženje
Priprema:
Iseckajte kupus na sitne rezance, kao za salatu, prodinstajte ga na ulju dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte rendanu šargarepu i šolju opranog pirinča. Smesu povrća i pirinča posolite i pobiberite po ukusu.
U drugoj šerpi, na ulju prodinstajte iseckani crni luk i potom dodajte mleveno meso. Kad meso dobije lepu rumenu boju, prebaciti ga u šerpu sa kupusom i sve izmešajte.
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Razmutite jaja i pavlaku u posebnoj posudici, dodajte suvi biljni začin i začinsku papriku po ukusu, kao i jednu kašičicu ulja.
U dublju tepsiju premestite celu smesu mesa i kupusa i prelijte razmućenim jajima i pavlakom. Protresite pleh da se sve ujednači i stavite u rernu musaku da se peče dok ne dobije lepu rumenu boju, odnosno dok pirinač ne omekša.
Poslužite je sa kiselom pavlakom.
(Ona)