PIKANTAN I SOČAN RUČAK: Belo meso zapečeno sa sirom i ljutom papričicom
10. 05. 2024. u 11:56
Ovo je najbolji način da napravite belo meso, a samo treba da ga lepo začinite, a onda pospete sirom i ljutom papričicom, pa zapečete.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 pilećeg filea
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 6 kašika salse
- 150 g čedar sira
- 1/2 ljute papričice
Priprema:
Zasecite belo meso u obliku dijamanta, pa posolite, pobiberite, pospite kimom i rendanim belim lukom. Prelijte uljem i utrljajte. Zatim okrenite na drugu stranu, pa opet posolite, pobiberite, pospite kimom i rendanim belim lukom. Prelijte uljem i utrljajte.
U tiganj sipajte malo ulja, pa ispržite belo meso sa svih strana. Pržite 4-5 minuta ukupno.
Poređajte meso u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pospite rendanim sirom, pa preko poređajte ljutu papričicu isečenu na kolutove. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 15-20 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Pogledajte više