PIKANTAN I SOČAN RUČAK: Belo meso zapečeno sa sirom i ljutom papričicom

Novosti online

10. 05. 2024. u 11:56

Ovo je najbolji način da napravite belo meso, a samo treba da ga lepo začinite, a onda pospete sirom i ljutom papričicom, pa zapečete.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 pilećeg filea
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 6 kašika salse
  • 150 g čedar sira
  • 1/2 ljute papričice

Priprema:

Zasecite belo meso u obliku dijamanta, pa posolite, pobiberite, pospite kimom i rendanim belim lukom. Prelijte uljem i utrljajte. Zatim okrenite na drugu stranu, pa opet posolite, pobiberite, pospite kimom i rendanim belim lukom. Prelijte uljem i utrljajte.

U tiganj sipajte malo ulja, pa ispržite belo meso sa svih strana. Pržite 4-5 minuta ukupno. 

Poređajte meso u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pospite rendanim sirom, pa preko poređajte ljutu papričicu isečenu na kolutove. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 15-20 minuta. 

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više